Pages

Tuesday, 10 May 2011

Cinta Melankolia...

pagi2 lepas balik masjid tadi ak dengo2 laa lagu jiwang tibe klua lagu ni lak...
lame giler ak x dengo lagu ni...
minat tuu... hahahaha...
layan jom...

lagu: CINTA MELANKOLIA...

Tiada terfikir
Terlintas
Engkau akan tiba
Membawa perangsang

Tiada terfikir
Terlintas
Engkaukan membuka
Sempadan perasaan

Bunga kembang bertali hati
Bunga kembang di puncak akli

Duri
Penjajahan cinta mu
Di atas bumi raga ku
Duri
Penjajahan cinta mu
Di bawah awan setuju
Adalah suatu pengalaman

Tiada terfikir
Terlintas
Engkau akan tiba
Membawa harapan

Tiada terfikir
Terlintas
Engkaukan membuka
Sempadan perasaan

Engkaulah yang kini mekar
Dalam diri ku yang melankolia
Akulah simpang tersasar
Karam janji ku yang melankolia


Sunday, 8 May 2011

Bowling...

semalam 7 Mei 2011 aku ikot mak ak ade game... aku ingat time mak aku ade game tu aku bole laa gi tengok movie baru THE FAST AND THE FURIOUS 5...

mcm best je citer ni maklum laa ak minat kereta... tapi apekan daya bila mak aku cakap ade sorang x dapat datang so aku laa yg kena ganti... aku pon on je laa padahal ak x suke men bowling kat tempat tu sbb x best... main punye main 2 kali je dapat strike... baling lurus tp dah nak sampai kat pin bole senget bola tu... sengal betol... tibe2 mase main tu ade prob point utk team ak masuk kat team sebelah... org yg repair bnd tu tah ape dia wat sampai tem sebelah ak free dapat 6 balingan... mcm x puas atie pon ade gak... ak ingat ak punye team x power dah time tu tgk result dapat no 4... ok laa tu kan... tp tgk no 3 team sebelah ak... hampeh betol laa...

plan nak tengok movie x dapat tah bila laa ak nak gi tgok movie tu...
kayh laa ade kerja...
chow..

Thursday, 28 April 2011

Bila Kau Kata Kau Sayang....

aku suka sangat dengar lagu ni... bagi aku lagu ni banyak maksud yg tersirat untuk di fahamkan... bagi yang dapat memahami maksud lagu ni baguslah tapi bagi sesiapa yang melayan lagu ni tanpa fahamkan maksudnye so faham2kan laa erk lepas ni...

lagu screen...
tajuknye bila kau kata kau sayang...

Bila kau kata kau sayang
Terus aku tersenyum
Dan lantas kumenjawab
Hmmm....mmm
Aku juga sayang padamu

Bila kau kata kau rindu
Aku pun rindukanmu
Dan lalu kujelaskan
Kita sudah saling Oh jatuh cinta

Kau hadir saat aku memerlukan penawar duka lara
Setelah lama hidupku kesepian
Terbalut lah lukaku dengan harum cintamu
Terima kasih kuucapkan

Senyumanmu sering ku terbayang
Terlepas rinduku bila dengar suaramu
Terasa bagaikan kau ada di sisi
Di mana saja ku berada

Aku pun berdoa pada Tuhan
Semoga cinta kita berpanjangan selamanya
Berkocak nafas di dada bila terpandang mu
Janganlah engkau pergi dariku...

Bila kau kata kau rindu
Aku pun rindukanmu
Bila kau kata kau sayang
Hmmm....mmm
Aku juga sayang padamu...





selamat melayan lagu ni erk...

Handfon yang aku rase nak beli...

Sesekali nak laa gak kan ade fon yg up to date tp yang mane 1 aku nak pon aku x taw... ragu2 nak pilih... kang kalau dah tersalah pilih susah... 5 fon yg aku rase aku nak...

1. Blackberry Torch..

fon ni yang aku rase aku mmg nak beli... cun tuu... 1st time ak tgk dah tertawan... tapi malangnye x bole wat video call... ak dengar citer mcmtu laa erk... tp x taw laa hakikatnye...

2. Blackberry Bold 9000

ni pon cun gak... design x serabut... ok laa gak..

3. Sony Ericsson Satio

ade yg kata fon ni besau... adoiai... kalau aku beli penuh poket...

4. HTC Desire

ni mcm ok je... gune windows mobile... tp klu gune windows bile dia rosak aku balik mampos nak membayarnye...

5. I Phone 4


ni mmg smart... harge pon smart... tapi aku bab2 fon touch screen ni aku x reti... nak tekan fon xperia pon aku x pandai2... hahahahaha....


masalah melande bile nak memilih benda yang sama fungsinya tapi jain jenisnye...=D

Wednesday, 27 April 2011

Barang Kesayangan Aku... huhuhu....

Sebenarnye aku x taw nak post ape bile gune blog ni tu yang aku main rembat je pape yg bole dikongsikan kat blog aku ni... huhuhu... barang yg aku sayang banyak kot tapi ni sebahagiannye laa erk...

1. Laptop Acer Aspire 4741G yg baru lepas rosak...





spec laptop aku ni:

  • Intel Core i3-330M processor 2.13GHz
  • Mobile Intel HM55 Express Chipset
  • 1066 MHz FSB, 35 W
  • 2GB Dual-channel DDR3 SDRAM
  • NVIDIA GeForce 310M 512MB
  • Realtek HD Audio Driver 6.0.1.6167
  • 500GB SATA Hard Disk Drive
  • 4¡å HD 1366 x 768 pixel resolution
  • Gigabit Ethernet, Wake-on-LAN ready
  • Windows 7 Home Premium/Basic

ni laa rupe laptop kesayangan aku tu... hahahaha... ramai yang cakap laptop jenis ni cepat rosak... tu aku x taw laa nak cakap ape...

2. Phone kesayangan aku Nokia 6120 Classic




Lame gile fon ni dengan aku... nak tuka pon dah malas... kalau aku rase nak tuka fon pon rasenye aku akan simpan fon ni...

3. Proton Saga 1.5S Magma 8-valve


ni bukan gamba sebenar kereta aku... ni gamba dari internet... kereta aku saga magma tapi gambar ni saga megavalve... kat kereta ni pon aku sayang... start awal tahun ni anggaran kasar duit yg telah dilaburkan kat kereta ni lebih RM 2500... ni laa kenderaan yang membawa aku kat UTHM ni... rase2 bosan duduk kat bilik aku klua ngan kereta aku... huhuhu...


*** setakat ni je laa dulu perkongsian aku erk... x taw nak tulis ape dah... huhuhu... bubbye...=D